pondelok, 25. júla 2016

Špagety s kotletou

0,5 kg vepřové kotlety, 1 sklenice Moravanka, 1 ks 3 dcl sladkého kečupu, 2 střední cibule, 1 dl oleje, 1 dl vody, 1 lžíce hladké mouky, 10 dkg Eidamu, 1 balíček špaget

Na rozpáleném oleji zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na kostičky (1,5 x 1,5 cm) nakrájené maso a orestujeme. Poté přidáme celý pokrájený obsah Moravanky i s nálevem. Kdo nemá rád moc ostré, feferonky vynechá.  Pak přidáme plnou sklenici od Moravanky vody a dusíme dokud není maso měkké. Přidáme celý kečup a chvíli povaříme. Mezitím si rozmícháme ve vodě mouku a trošku zahustíme. Provaříme za stálého míchání asi 4 minuty. Ve slané vodě s olejem si mezitím uvaříme dle návodu špagety. Servírujeme na talíře špagety, doprostřed omáčku a vše posypeme strouhaným sýrem.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára