sobota, 23. júla 2016

Marinovaná pečeně s mrkví

velká cibule, 1 kg plecka, bobkový list, 4 zrna pepře, 3 hřebíčky, 4 lžíce červeného vína,1/8 l podmáslí, 50 g prorostlé slaniny, lžicka soli, 3 mrkve, 1/4 l masového vývaru, lžíce rajského protlaku, 50 g perníku

Plecko změkne marinováním a pomalým dušením, které zachová šťavnost masa a dodává omáčce sílu.Cibuli s masem vložte do mikrotenového sáčku. Přidejte koření, červené víno a podmáslí. Ze sáčku vytlačte vzduch, neprodyšně jej uzavřete a dejte do lednice. Několikrát obraťte.Slaninu nakrájejte na kostičky, zprudka osmahněte. Maso osušte, osolte a opečte. Přidejte 4 lžíce marinády a pod poklicí maso pomalu duste.Mrkev oloupejte, nakrájejte na nudličky a přidejte k masu. Pečení zalijte vývarem tak, aby ji zcela zakrýval, přidejte rajský protlak a duste do měkka.Maso s mrkví připravte k podávání. Výpek povařte se zbytkem marinády a peníkem. Propasírujte a dochuťte.
(Maso 3 dny marinujte) Vhodná příloha: Brambory uvařte ve slupce a krátce před jídlem je oloupejte, podélně rozkrojte na čtvrtky, zahřejte na másle nebo oleji a podávejte s petrželkou a listovým salátem.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára