piatok, 15. júla 2016

Ruský boršč

500 g červené řepy,1 kg předního hovězího masa,2 lžíce oleje,8 hrnků vody nebo hovězího vývaru,500 g hlávkového zelí,500 g oloupaných nakrájených rajčat,1 nakrájená cibule,4 prolisované stroužky česneku,2 nakrájené brambory,sůl, pepř
Červenou řepu, zelí a maso nakrájejte na kostičky.V hrnci rozehřejte olej, přidejte maso a za stálého míchání opečte.Přidejte vývar nebo vodu a přikryté vařte asi 40 minut.Přidejte pokrájenou červenou řepu, hlávkové zelí, rajčata, cibuli a česnek. Zakryjte pokličkou a vařte 40 minut. Přidejte brambory, osolte, opepřete a vařte, dokud nezměknou.Na konci ještě případně dochuťte. Tradičně se tato polévka podává se zakysanou smetanou. Polovinu hovězího masa můžete nahradit vepřovým, přidat klobásu nebo zeleninu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára