štvrtok, 14. júla 2016

Šunkafleky trochu jinak

Suroviny: 500 g krátkých těstovin, 1/2 l vývaru z uzeného masa, 5 vajec, 5 dl mléka, nakládaná zelenina, hrášek, salátová paprika, pepř, sůl, sádlo nebo olej, 200 g strouhaného sýra
Postup: Začneme tím, že do slané vody dáme vařit uzené maso, třeba koleno nebo krkovici. Když je maso měkké, vyjmeme je a ochutnáme vývar. Obvykle bývá dost slaný. Vývar zbavíme přebytečného tuku a odměříme 1,2 l. Těstoviny potom osmahneme krátce na sádle či oleji tak, aby mírně plavaly a zalijeme je horkým vývarem. Vaříme za stálého míchání a dáváme pozor, aby se těstoviny nepřichytily ke dnu. Po určité době těstoviny bobtnají, vývar se ztrácí, až zmizí úplně. Těstoviny nejsou ještě úplně měkké, což je v pořádku, dojdou až při zapékání s mlékem a vejci. To už máme připravenou sklenici zeleniny, vejce rozšlehaná v mírně osoleném mléce a maso nakrájené na kousky. Všechno to pěkně s trochou pepře zamícháme a dáme zapéct do trouby. Při 200 °C postačí 30 minut, máte - li vyšší vrstvu, raději 40 minut. Deset minut před skončením pečení posypeme sýrem. Vznikla kompaktní hmota, kterou krájíme na dílky a servírujeme se zeleninovou oblohou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára