piatok 15. júla 2016

Broskve s jahodami a oříškovým krémem

4 půlky kompotových broskví,,20 piškotů,čerstvé nebo kompotové jahody,víno,
Na krém : ½ balíčku vanilkového cukru,1 sklenička smetany,½ balíčku vanilkového pudinku,½ skleničky mletých ořechů,1 sklenička mléka,krupicový cukr
Piškoty rozložíme do čtyř misek, pokapeme je nálevem z kompotu nebo vínem, poklademe oloupanými půlkami broskví, vše přelijeme oříškovým krémem a vychladíme. Větší díl jahod rozmixujeme, dle chuti přisladíme, nalijeme na oříškový krém a ozdobíme jahodami. Hned podáváme.
Příprava oříškového krému : pudinkový prášek rozmícháme ve smetaně, nalijeme do horkého mléka, přidáme cukr a mletá ořechová jádra, za stálého míchání uvedeme do varu, 2 minuty povaříme. Ochutíme vanilkovým cukrem a za občasného zamíchání vychladíme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára