piatok, 15. júla 2016

Císařský pudink

Suroviny: 2,5 dl smetany, 5 žloutků, 100 g vanilkového cukru, 1 lžíce rumu, 3 lžíce cukru, 3 lžíce oloupaných strouhaných mandlí, 10 g želatiny, rozpuštěné v mléce, 2,5 dl šlehané smetany, 200 g ananasového a višňového kompotu
Postup: Smetanu, žloutky a cukr zahříváme za stálého míchání v kotlíku až zhoustne. Potom stáhneme oheň a mícháme tak dlouho, až zchladne. Do vychladlého krému přidáme rum, vanilkový cukr, strouhané mandle, v mléce rozpuštěnou želatinu, ušlehanou smetanu a lehce promícháme. Naplníme do skleněných misek a dáme vychladit. Vychlazené zdobíme ananasem a višněmi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára