nedeľa 24. júla 2016

Kořeněné bochníčky s kuřecím masem a lilkovým salátem

1 kg mouky; 5 dkg čerstvého droždí; 3 dl vody; 5 dl mléka; 4 dkg krystalového cukru; 3 polévkové lžíce olivového oleje; 4 rajčata; malé množství pšeničné krupice; 40 dkg vykostěných kuřecích prsíček; 1 hlavičky salátu lolo rosso; 2 lilky; 1 salátové okurky; 1 citron; 1 svazku petrželové natě; 3 polévkové lžíce jogurtu; sůl; sušená bazalka; mletý kmín; červený vinný ocet; 2 stroužky česneku; mletý koriandr

Do malého množství vlažného mléka vložíme droždí a cukr a připravíme kvásek. Mouku mírně zahřejeme, přisypeme do ní sušenou bazalku, mletý kmín a podle chuti osolíme. Důkladně promícháme, přidáme kvásek, 3 dl mléka, 3 dl vody a vypracujeme těsto. Necháme 30 až 40 minut kynout na teplém místě. Po vykynutí těsto důkladně prohněteme, rozdělíme na 4-6 bochníčků a odložíme ještě dál vykynout. Až bude těsto dostatečně vykynuté, promačkáme povrch těsta a umístíme na něj plátky rajčat. Položíme na pšeničnou krupicí vysypaný plech a vložíme na 25 minut péct do trouby rozehřáté na 200°C.Mezitím připravíme salát. Lilky nakrájíme na plátky, na malém množství oleje opečeme dozlatova a odložíme stranou vychladnout. V olivovém oleji rozmícháme rozetřený česnek, trošku octa, několik kapek citronové šťávy, na špičku nože mletého kmínu, koriandr, sůl a pepř. Hotovou zálivku nalijeme na plátky lilku, promícháme a salát uložíme do ledničky vychladnout. K vychladlému salátu přidáme na tenké plátky nakrájená rajčata a salátovou okurku a vše zakapeme mírně osoleným jogurtem. Kuřecí prsíčka mírně naklepeme, osolíme, opepříme a do červena osmažíme na olivovém oleji. Až budou bochníčky hotové, vytáhneme je z trouby a na povrchu je potřeme olivovým olejem. Před podáváním bochníčky našikmo nakrojíme, vložíme do nich list zeleného salátu a plátek kuřecího masa. Servírujeme s jogurtovým salátem.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára