4 plátky tvrdého tvarohu,2 lžíce olivového oleje,2 stroužky česneku,2 lžičky čerstvých, sekaných bylinek (bazalka, oregáno, tymián),4 vejce, sůl, pepř,50 g strouhaného parmazánu,50 ml olivového oleje,olivy
Z nasekaných bylinek, prolisovaného česneku, soli a oleje připravíme marinádu, kterou potíráme plátky tvrdého tvarohu. Necháme asi 30 minut odležet v lednici.Poté tvaroh zvolna opékáme na pánvi z obou stran a opečený posypeme částí strouhaného parmazánu a necháme ležet na teplém místě.Z vajec připravíme sázená vejce, klasická volská oka a pak pokládáme na porce bylinkového tvarohu, sypeme zbývajícím parmazánem a zdobíme olivami.Podáváme s bílým pečivem nebo vařenými bramborami a zeleninovým salátem.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára