piatok, 15. júla 2016

Zapečená jablka se sušeným ovocem

5 jablk,1/2 citrónu,50 g hrozinek,50 g mandlí,50 g oříšků,75 g sušených meruněk,75 g sušených švestek (bez pecek),50 g pikantního džemu,2 bílky,100-125 g cukru
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a krátce povaříme ve vařící vodě s citr. šťávou. Poté je vyjmeme, necháme okapat a vložíme do vymaštěné ohnivzdorné misky. Otvory v jablkách vyplníme směsí nakrájených sušených švestek, meruněk, hrozinek, oloupaných a spařených mandlí, oříšků a džemu. Jablka po naplnění dokola ozdobíme tuhým bílkovým sněhem s cukrem a v horké troubě pečeme dozlatova.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára