sobota, 23. júla 2016

Vepřové (kuřecí prsa) jako minutka

vepřové libové plátky ne ale z kýty ( kuřecí řízky nebo prsa), slunečnicový olej na smažení, cibule, tmavá sojová omáčka, sůl, čtyřbarevný pepř (může být ale jen černý), plnotučná hořčice

Maso si trošku naklepeme, posolíme a opepříme. Můžeme zakápnout troškou oleje a necháme v chladnu odležet.(Nemusíme je nakládat, ale je křehčí). Předem si připravíme cibulku, kterou si nakrájíme hořčici a sojovou omáčku, nebo worcestrovou omáčku.Na pánvi si rozehřejeme olej, na který vložíme maso a necháme jej po obou stranách orestovat. Poté přidáme mezi maso cibulku, maso zakápneme připravenou omáčkou a stranu s omáčkou obrátíme na olej a druhou stranu masa potřeme hořčicí a opět hořčici otočíme do oleje. Z oleje, šťávy z masa, omáčky, cibule a hořčice se utvoří velmi chutná šťáva. Maso nesmíme moc dlouho  smažit, neboť by tvrdlo.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára