štvrtok 14. júla 2016

Králičí musaka

1 králík (vykostěný) 150 g slaniny,300 g brambor,2 cibule,sladká paprika,50 g hladké mouky,250 ml. kysaná smetana,300 ml.vývaru petržel,sůl,pepř
Králičí maso pokrájíme na kousky, osolíme a opepříme a opečeme na 1/3 slaniny.Do pekáče slijeme vyškvařený tuk, na dno narovnáme vrstvu brambor, osolíme, opepříme, poklademe kolečky cibule a zaprášíme hladkou moukou promíchanou s paprikou. Dále dáme králičí maso, které posypeme slaninou (na kostičky). Střídáme vrstvy, nahoře musí zůstat brambory. Zalijeme kysanou smetanou a dáme přiklopené na 40 minut do trouby. Podléváme vývarem. Porce posypeme petrželkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára