štvrtok 14. júla 2016

Kančí kýta se šípkovou

800 g kančí kýty, 50 g slaniny, 1 velká cibule, 3 lžíce šípkové zavařeniny, 1 citrón, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce rajčatového protlaku, červené víno, olej, divoké koření, jalovec, cukr, sůl
Vykostěnou kančí kýtu očistíme, opláchneme ve vlažné vodě a osolíme. Na kastrole rozehřejeme olej a na něm osmahneme oloupanou na kousky nakrájenou cibuli a rozkrájenou slaninu. Do základu vložíme připravenou kančí kýtu, opečeme ji po všech stranách, potřeme tlučeným jalovcem a divokým kořením, podlijeme a dáme do trouby za občasného podlévání a obracení péci doměkka. Měkkou kančí kýtu vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a po zasmahnutí zalijeme vodou. Do omáčky přidáme šípkovou zavařeninu, protlak, citrónovou kůru a šťávu, přisladíme, dosolíme a za stálého míchání povaříme. Před koncem varu do omáčky přidáme červené víno a procedíme ji přes hustý cedník. Maso naporcujeme a omáčku přeléváme. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky nebo bramborové krokety. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára