štvrtok 13. októbra 2016

Japonská originálna marináda Teriyaki

1/2 šálku sojové omáčky, 1/3 šálku vody, 1 lžíce hnědého cukru, nebo 1/2 lžíce tekutého medu, 3 velké stroužky česneku, 1 lžička soli, 1 lžíce octa, 1/4 lžičky mletého zázvoru nebo zázvorové omáčky, 2 lžíce oleje
Vhodná na nakládání steaků na venkovní grilování Do této marinády naložíme maso nakrájené na plátky silné cca 2 - 3 cm a necháme uležet cca 24 hodin. Můžeme použít různé druhy masa. Nejosvědčenější je vykostěná vepřová krkovice. Dále je možné použít vykostěnou vepřovou kotletu, z hovězího  nejlépe svíčkovou apod. Je možné použít i drůbeží maso, např. kuřecí či krůtí stehna, prsa, křidýlka apod. Nejlépe je maso grilovat na americkém grilu Barbecue na dřevěném uhlí cca 3 - 4 minuty z každé strany.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára