piatok, 21. októbra 2016

Kuře na slanině

kuře, sůl, máslo, 5 plátků slaniny
nádivka: 2 housky, 2 vejce, 2 lžíce másla, játra z kuřete nebo 1 malá játrová paštika, 1 malá cibule, sůl, špetka muškátového květu, několik snítek petrželky, mléko
Na másle osmahneme jemně nakrájenou cibulku dožluta, přidáme pokrájená játra a společně osmahneme. Pak osolíme, vmícháme housku namočenou v mléce, žloutky, koření a jemně nakrájenou petrželku. Nakonec vmícháme hustý sníh z bílků. Očištěné kuře osolíme, naplníme nádivkou, otvor sešijeme nebo spíchneme jehlicemi, kuře vložíme do pekáčku na rozehřáté máslo, pokryjeme ho slaninou, podlijeme a pečeme. Když zezlátne, otočíme ho, opět mírně podlijeme a dopečeme dozlatova. Zbylou nádivku můžeme upéct v pekáčku s kuřetem nebo v pomaštěném alobalu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára