piatok, 14. októbra 2016

Zapečený houbový chlebíček

4 polní žampiony s tmavými lupeny; jen kloboučky, malou cibulku, nejlépe šalotku, najemno nakrájenou, 1 stroužek česneku, prolisovaný, 5 lžic olivového oleje, 4 plátky veky nebo bagety (nebo jiný druh pečiva včetně běžného chleba), 140 g gorgonzoly, italského sýra s modrou plísní, nakrájených na 4 plátky, případně sůl a pepř na dochucení, hrst čerstvých zelených lístků (špenát, rukola, polníček)
Zapněte gril na nejvyšší teplotu. Klobouky hub promíchejte v misce s cibulkou, česnekem a dvěma lžícemi oleje. Nechte odpočívat. Pečivo trochu pokapejte olejem a z obou stran opečte pod grilem. Dejte stranou a grilujte houby, asi čtyři minuty z každé strany. Kloboučky dejte, vzhůru nohama‘ na tousty a položte na ně po plátku sýra. Krátce zapékejte, dokud se sýr nezačne tavit a bublat. Do zbytku marinády vsypte zelené lístky. Přilijte zbylý olej, promíchejte, případně osolte a opepřete. Podávejte s chlebíčky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára