streda, 19. októbra 2016

Pečené kuře z podlesí

1 kuře, sůl, pepř, 50 g rostlinného tuku, 1 dl vody.
Na zálivku: 50 g slaniny, 100 g cibule, 100 g domácí klobásy, hrstku sušených hub, 40 g kečupu, 1 dl bílého vína.
Na nakrájené a rozškvařené slanině orestujeme pokrájenou cibuli, přidáme nakrájenou klobásu, předem uvařené a usekané houby, víno a podusíme. Nakonec přidáme vypečenou šťávu z kuřete a promícháme. Kuře nasekáme na porce, osolíme, opepříme, vložíme do tukem vymazaného pekáčku, zastříkneme vodou a za občasného přelévání pečeme v troubě doměkka. Na talířích přelijeme zálivkou a podáváme s brambory, rýží či hranolky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára