piatok, 21. októbra 2016

Kuře na žampionech

1 kuře, 70 g sádla, 200 g žampionů, 150 g klobásy, 40 g sádla, sůl, mletý pepř, petrželka, 70 g střídky z veky, 3 vejce, 2 dl dobrého bílého vína, půl lžičky solamylu
na potření: 2 lžíce kečupu, 2 lžičky sladké mleté papriky, 1 lžička provensálského koření, 1 lžička Barbecue
Klobásu nakrájíme na kostičky, osmahneme ji na sádle a přendáme. Pak na téže pánvi osmahneme nadrobno nakrájené žampiony a stáhneme z plotny. Přidáme rozšlehaná vejce, sůl, pepř, klobásy, pažitku, petrželku a střídku z veky a vše promícháme. Nádivkou naplníme kuře, zašijeme, osolíme, potřeme kašičkou z kečupu, sladké mleté papriky, koření Provence a Barbecue. Do konzistence vhodné k potírání případně doředíme vínem. Vložíme bez podlití do horké trouby ( 220°C ) asi na 30 minut, potom poklademe kousky sádla, podlijeme bílým vínem a za občasného přelévání vypečenou šťávou dopečeme doměkka. Vypečenou šťávu z kuřete pak zahustíme solamylem. Podáváme s různě upravenými brambory.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára