nedeľa, 23. októbra 2016

Kohout na víně

Půlka kuřete (cca 500g), 40g anglické slaniny, 40g másla, 4 malé cibule, 80g žampiónů, půl litru červeného vína, tymián, bobkový list, půl kávové lžičky hladké mouky, malá sklenička koňaku, sůl.
Očištěné kuře nakrájíme na malé kousky (cca 10) a osolíme. Anglickou slaninu zbavenou kůže nakrájíme na malé kostičky, vložíme do hrnce, rozpustíme, přidáme polovinu másla a na této směsi kuře krátce opékáme po všech stranách, až se trochu zbarví. Pak přidáme na čtvrtky nakrájenou cibuli a po chvíli rovněž na čtvrtky nakrájené žampióny. Zalijeme vše vínem, přidáme tymián, bobkový list, osolíme a na prudkém ohni necháme nepřikryté vařit. Až je víno asi z poloviny vyvařené, hrnec přikryjeme poklicí, zmírníme plamen a ještě asi 20 minut necháme dusit. Zbytek másla promísíme s moukou a v malých částech vmícháme ke kuřeti, přilijeme koňak a dusíme ještě asi 5 minut. Vhodnou přílohou je pečená bramborová kaše nebo bramborové krokety. Podáváme se stejným vínem, jaké jsme použili na přípravu kuřete.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára