streda, 19. októbra 2016

Pečené kuře po španělsku

1 kuře, sůl, 60 g oleje, pepř, 75 g cibule, 40 g másla, 50 g kečupu, 1,5 dl vody, 1 dl bílého vína, 2 stroužky česneku, 100 g šunkového salámu.
Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme, opečeme po obou stranách na horkém oleji, vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, nakrájenou cibuli, dorůžova orestujeme, přidáme sekaný česnek, kečup, zalijeme vodou, přidáme kuře, přikryjeme poklicí a za občasného přelévání dusíme doměkka. Když je kuře téměř měkké, přidáme na nudličky nakrájený salám, zalijeme vínem, osolíme a dodusíme. Na talíři přelijeme kuře šťávou a podáváme s rýží nebo brambory.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára