streda, 19. októbra 2016

Kruta na víně se zeleninou

půlku krůty, sůl, pepř, 50 g oleje, 70 g másla, 75 g cibule, 2 dl bílého vína, 2 dl vody, 150 g karotky, 150 g kedluben, 150 g květáku, 70 g slaniny, petrželku.
Krůtu nasekáme na porce, protkneme slaninou, osolíme, opepříme, na rozehřátém oleji s máslem zpěníme nakrájenou cibuli, vložíme krůtu, po obou stranách prudčeji opečeme, podlijeme vínem a za občasného podlévání vodou dusíme v troubě téměř doměkka. Přidáme na větší kousky nakrájenou zeleninu a společně dodusíme doměkka, dochutíme. Na talíři krůtu zdobíme zeleninou a posypeme petrželkou. Podáváme s brambory, rýží.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára