piatok, 14. októbra 2016

Primátorský roštěnky

6 plátků hovězí roštěné, 4 lžíce slunečnicového oleje, špetka soli, 2 lžíce jemného kečupu, 200 g sýru eidam, 200 g majolky, 100 g bílého jogurtu, špetka cukru krystal, 100 g červené papriky, lžíce bílého vína, špetka pepře
Odblaněné roštěnky nařízneme po obvodu na třech místech, naklepeme, opepříme, potřeme olejem a necháme v chladničce přes noc nebo několik hodin odležet. Před přípravou je osolíme, opět potřeme olejem a opečeme po obou stranách na grilu (nebo na pánvičce na oleji) tak, aby byly uvnitř růžové. Opečené roštěnky přeložíme na talíře, potřeme kečupem, posypeme strouhaným sýrem a přelijeme majonézou, promíchanou s jogurtem, cukrem, velmi drobně pokrájenou kapií a vínem. Podáváme s vařenými brambory nebo hranolkami a se zeleninovým salátem.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára