piatok, 14. októbra 2016

Kachní prsa na višních

4 kachní prsa, 200 g mražených višní, 2 lžíce medu, 1 lžíce sojové omáčky, 2 dcl červeného vína, 3 dcl vývaru, 1/2 litru oleje, troška másla, 5 stroužků česneku, 1 lžíce rozmarýn, 1 lžíce tymiánu
Kachní prsa omyjeme, osušíme, kůži nařízneme a vložíme na 24 hod. do marinády, kterou si připravíme z oleje, tymiánu, rozmarýnu a česneku. Druhý den grilujeme po obou stranách cca 15 min. Ogrilovaná kachní prsa přelijeme višňovou omáčkou. Višňová omáčka: V pánvi na troše másla zprudka orestujeme višně, přidáme med, sojovou omáčku, zamícháme a přidáme červené víno spolu s vývarem. Vše povaříme a za občasného míchání vaříme 15-20 min., dokud omáčka nezhoustne.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára