piatok, 14. októbra 2016

Losos na bylinkách

1/2 většího svazečku sušeného tymiánu, 4 čerstvých větviček tymiánu, 7 bobkových listů, 1 kg lososa, 1 hlíza fenyklu pokrájená na 8 dílů, 2 lžíce citronové štávy, 2 lžíce olivového oleje, chléb jako příloha
Na mřížku grilu dejte sušený tymián, větvičky rozmarýnu a bobkový listy tak, aby pokrývaly o něco větší prostor než losos. Položte lososa na bylinky. Okolo ryby rozložte fenykl. V misce promíchejte citronovou štávu a olej a lososa směsí potřete. Lososa pokryjte fólií, aby zůstal šťavnatý. Opékejte ho 20-30 minut a často potírejte směsí citronové šťávy a oleje. Odstraňte lososa z grilu, pokrájejte na plátky a podávejte s fenyklem a chlebem.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára