piatok, 21. októbra 2016

Kuřecí maso s brambory

4 velká kuřecí prsa, listový špenát, 10 dkg šunky, 10 dkg strouhaného čedaru, sůl, pepř, 2 stroužky česneku, 10 vetších brambor (nových), pažitku, tvaroh, 2 vetší tavené sýry, 20 dkg slaniny (dlouhé plátky), 300 ml smetany, olivový olej, italské koření
Kuřecí prsa omyjeme, naklepeme, osolíme, opepříme. Špenát spaříme a přidáme česnek, necháme vychladnout. Na prsa klademe šunku, špenát a strouhaný sýr. Zabalíme a omotáme nití nebo propíchneme špejlí, aby se nám válečky nerozpadly.Na olivovém oleji maso zprudka osmahneme cca.5 minut a poté podlijeme 1 dcl vody a ještě mírně cca.2 minuty podusíme. Brambory uvaříme ve slupce cca.15 minut.Poté je překrojíme a vydlabeme lžičkou díru do každé půlky brambory. Smícháme tvaroh, s taveným sýrem a pokrajenou pažitkou, ochutíme solí a pepřem.Poté touto směsí plníme pulky brambor.Po naplnění půlky brambor přiložíme k sobě (zase vznikne celá brambora) a omotáme 2 plátky slaniny.Brabory vložíme do zapékací misky spolu s masem.Zapékáme při teplotě 200 stupnů cca.10 minut.Poté přilijeme 300 ml smetany, kterou ochutíme (italským kořením)a zapékáme ještě cca. 10 - 15 minut až smetana zhoustne. Poté pokrm podáváme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára