piatok, 14. októbra 2016

Kalmáre na grilu

1 kg kalmárů - kapsy, 1 lžíce olivového oleje, 1 malá cibule, 2 stroužky česneku, 4 hrnky krátkozrnné rýže, 4 zelené cibulky nebo pórek, 40 g parmazánu, kůra z jednoho citronu, 1 vejce, 1 lžíce hořčice polotučné
Na pánvi necháme rozehřát olivový olej, osmažíme najemno nakrájenou cibuli a na tenké plátky nakrájený česnek. Přidáme nasekané zelené cibulky a za stálého míchání smažíme doměkka. Přendáme do velké mísy. Přidáme uvařenou rýži (může být trošku převařená, aby byla lepivá), lehce našlehané vejce, nastrouhaný parmezán, hořčici a kůru z jednoho citrónu. Podle chuti osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme. Kapsy kalmára necháme volně rozmrazit, omyjeme a osušíme. Lžící plníme a zajistíme po obou stranách párátkem nebo krátkou grilovací jehlicí. Grilujeme v troubě nebo na zahradním otevřeném grilu, až je kalmár ze všech stran zlatově hnědý a měkký. Doporučenou přílohou jsou ogrilované bagety, citron a letní salát. Můžeme přelívat i oblíbenými dresingem.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára