piatok, 21. októbra 2016

Kuře v nadivce

1 chlazene nebo rozmrazene kure, 1 veka, 3 vejce, 300 ml mleka, 1/8 masla, susenou petrzelovou nat, muskatovy kvet, sul
Kure osolime a uvarime v papinaku (asi 35 min, aby slo maso dobre od kosti), vykostime a maso nakrajime na mensi kousky. V mlece na kamnech roztavime maslo a do vlazneho rozslehame vejce. Do misy naskladame nakrajenou veku, posolime, pridame trochu muskatoveho kvetu a susenou petrzelovou nat. Toto zalijeme mlekem s maslem a vejci. Nechame veku nasat mleko a promichame. Do vymasteneho pekace, nebo remosky dame vrstvu nadivky. Na ni dame uvarene a nakrajene maso a opet vrstvu nadivky. Dbame na to, aby vsechno maso bylo pod nadivkou. Peceme asi 50 min. az se nam udela zlata kurka. Jako prilohu davame varene brambory.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára