streda, 19. októbra 2016

Králik v červeném zelí

1 králičí zadek, 2 cibule, 20 g slaniny, 1/2 hlávky červeného zelí, 1/2 lžičky kmínu, špetku majoránky, kyselé jablko, 30 g polohrubé mouky, ocet, sůl.
Králíka rozdělíme na porce, sádlo vyjmeme, nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Přidáme slaninu nakrájenou na kostičky a osmažíme na sádle. Přidáme drobně nakrájenou cibuli a osmažíme dozlatova. Přidáme maso, osmažíme, podlijeme vývarem a dusíme 25 minut.Přidáme na nudličky nakrájené zelí, hrubě nastrouhané jablko, přidáme kmín, ocet a sůl.Dusíme pod poklicí doměkka. Maso vyjmeme, zelí zaprášíme moukou a povaříme. Dochutíme solí a octem a králíka vrátíme k zelí a prohřejeme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára