streda, 19. októbra 2016

Kuře v bílé omáčce

200 g vykostěného kuřecího masa, 150 g sterilovaného hrášku, 150 g sterilované mrkve, 30 g másla, cibuli
Na omáčku: 2,5 dl mléka, 3 lžičky hladké mouky, sůl,cukr, bobkový list, nové koření, ocet.
Do misky vložíme máslo, maso nakrájíme na kostky, smícháme s nasekanou cibulí, nasypeme na máslo, osolíme, dusíme v mikrovlnné troubě 4 min. V jiné nádobě promícháme opraný hrášek a kostičky mrkve, zahříváme v troubě 8 a necháme stát přikryté ještě 5 min. Štávu z kuřete zaprášíme moukou, rozmícháme a za stálého míchání přilijeme mléko. Pak přidáme další ingredience na omáčku. Omáčku i kuře povaříme 3 min. Zeleninu na talíří přeléváme omáčkou s kuřetem a podáváme s rýží.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára