nedeľa, 23. októbra 2016

Asijské závitky

kuřecí prsní řízky ½ kg,, černé sušené houby (jidáš.ucho) hrst, vlasové rýžové nudle 8 dkg, tenký rýžový papír čtvercový (1 závitek=1 papír), jemně nastrouhané hlavkové zelí (hrst) nastrouhat mrkev (hrst) chilli omáčka, 2 velké cibule jemně nakrájené, sojová omáčka, pivo, škrob, glutasol, sůl
Sušené houby namočíme na ½ hod do vlažné vody, až blánovitě vyrostou. Maso pomeleme na mlýnku a přidáme všechny ingredience, kromě hub a papíru. Až budou houby dostatečně měkké, tak odkrojíme z hub tvrdé středy (vyhodit)a zbytek nakrajíme na velmi tenké nudličky a přidáme do směsi masa. Vše dobře promíchá me a ochutíme. Z masa vytvoříme válečky asi 8 cmm dlouhé a s pruměrem do 2 cm. Do rozprašovače na vodu, nalijeme vodu s pivem a opatrně položíme rýžový papír na čistou kuch. linku. Rozprašovačem stejnoměrně postříkáme papír a až se napije, tak ihned do něj vložíme váleček a s citem ten váleček zabalíme tak, aby se ten papír neroztrhl. Rozpalíme olej na pánvi nebo i ve fritovac. hrnci a smažíme až do zlatova. Správný závitek musí křupat.Podáváme nejlépe s voňavou jasmínovou rýži.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára