štvrtok, 13. októbra 2016

Americký biftek

4 bifteky tl.cca 2-3 cm, olej, kečup, mletý pepř, 4 vejce, česnek, pár plátků slaniny, sůl.
Odblaněné bifteky lehce naklepeme, vetřeme česnek,pokapeme olejem. Po chvíli bifteky osušíme,opětovně potřeme olejem, vložíme ¨na rozehřátý rošt asi 5 minut grilujeme, obrátíme,potřeme olejem a znovu stejnou dobu grilujeme.Před ukončením grilování bifteků dáme ogrilovat po obou stranách slaninu,/mezi tím musíme stihnout usmažit vejce na "volská oka"/, bifteky osolíme a dáme na tácek,či talíř. Nakonec poklademe vejce,slaninu na bifteky, dle chuti polejeme kečupem a podáváme s chlebem, nebo opékanými bramborami.Kořeníme mletým pepřem, nebo spec. grilovacím kořením.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára