pondelok, 10. októbra 2016

Nákyp z kysaného zelí

700 g kysaného zelí, 250 g brambor, 300 g rajčat, cibule, stroužek česneku,majoránku, 100 g ementálu, 75 g kešú oříšků, zahuštěnou smetanu, 2 vejce, sůl, bílý pepř,muškátový oříšek, lžíci másla.
Zelí pokrájíme, dáme do mísy, brambory nastrouháme a smícháme se zelím. Rajčata oloupeme, nakrájíme na kostičky, cibuli, majoránku a česnek jemně nasekáme, sýr nastrouháme a oříšky umeleme. Všechny připravené přísady zamícháme do brambor,přimícháme smetanu, vejce, osolíme, opepříme, důkladně okořeníme muškátem, promícháme. Směs naplníme do vymaštěné formy a na uhlazený povrch rozdělíme kousky másla. Formu položíme na spodní lištu studené trouby a rozehřejeme na 200°C, pečeme 45 min.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára