pondelok 1. augusta 2016

Jahodový dezert s mascarpone

4 plátky červené želatiny,400 g jahod,250 g mascarpone, 50 g pistácií,80 g cukru,balíček piškotů, 150 ml smetany ke šlehání, moučkový cukr na posyp
 
Želatinu dáme nabobtnat do studené vody. Poté ji vymačkáme a při mírné teplotě rozpustíme. 300 g jahod rozmixujeme a smícháme s mascarpone, pistáciemi a cukrem. Do jahodového krému pramínkem přiléváme rozpuštěnou želatinu. Krém vlijeme do vysoké formy vyložené fólií. Naplníme ji 1 cm vysokou vrstvou krému. Stěny i dno formy obložíme cukrářskými piškoty a vyplníme zbývajícím krémem. Chladíme 2 hodiny.Dezert vyklopíme na talíř, odstraníme folii, obložíme ji zbývajícími cukrářskými piškoty, ušlehanou smetanou, plátky jahod a posypeme moučkovým cukrem.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára