sobota, 27. augusta 2016

Králík utopený ve víně a zelenině

1 králík,100 g slaniny,citrónová šťáva,celý pepř,tymián,¼ litru bílého vína,2 lžíce oleje,2 cibule, 2 mrkve, čtvrt celeru, 1 kořenová petržel,sůl, 1 lžíce hladké mouky, 1 kysaná smetana
Králíka naporcujeme, prošpikujeme slaninou, pokapeme citronem, opepříme čerstvě drceným pepřem, tymiánem, , zalijeme vínem a necháme dvě hodiny v chladu odležet.Na oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme porce králíka s kořením a zlehka osmahneme. Přidáme očištěnou a nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninu, podlijeme vínem a dáme péct. Podléváme vypečenou šťávou, nebo vodou. Měkké maso vyndáme, šťávu necháme trochu vyvařit, zaprášíme moukou, přidáme zbývající víno a provaříme. Omáčku propasírujeme, vmícháme smetanu a vložíme do ní zpět maso. Prohřejeme. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s brambory.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára