štvrtok, 25. augusta 2016

Černobílá roláda nepečená

100 g strouhaných ořechů, 250 g rozdrobených dětských piškotů, 100 g moučkového cukru, 2 lžíce kakaového prášku, 100 g rostlinného tuku, 2 vejce, 6 lžic silné kávy Tchibo Exclusive Mild, 2 lžíce rumu.
Krém : 200 g másla, 70 g moučkového cukru, 1 žloutek, 2 lžíce rumu, alobal.
V míse smícháme ořechy, piškoty, cukr, kakao, rozpuštěný rostlinný tuk, vejce, kávu a rum. Směs dobře propracujeme a pak ji na alobalu rozválíme na plát vysoký asi 1 cm. Ten potřeme krémem: změklé máslo utřeme s cukrem, žloutkem a rumem. Pomocí alobalu svineme roládu, a tu, zabalenou pevně do alobalu, necháme do druhého dne rozležet v chladničce. Krájíme na plátky nožem namočeným v horké vodě.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára