sobota, 27. augusta 2016

Masové koule

1 kg libovějšího vepřového bůčku, 2 lžíce škrobové moučky, 2 dl mléka, 1 lžíce vegety, mletý pepř, sůl, nastrouhaný křen na posypání
Náplň: 1 lžíce oleje, 1 cibule, 3 vejce, 3 lžíce mléka, 1 červená paprika, 2 lžíce sterilovaného hrášku
Vepřový bůček umeleme na masovém mlýnku, smícháme se škrobovou moučkou, mlékem, vegetou, pepřem, solí a necháme přes noc v chladnu odpočinout. Druhý den nejdříve připravíme náplň. Na oleji osmahneme drobně pokrájenou cibulí, přidáme vejce rozšlehaná s mlékem a umícháme do zhoustnutí. Přidáme nudličky papriky, hrášek a promícháme. Z masové formy vytvarujeme 4 pláty, na které rozdělíme náplň. Dobře uzavřeme a vytvarujeme koule. Vložíme je do pekáče, posypeme pokrájenou cibulí, plátky česneku a po krátkém zapečení je podlijeme horkou vodou. Během pečení je poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby horkou vodou. Dozlatova upečené masové koule na talíři rozřízneme, posypeme čerstvě nastrouhaným křenem a podáváme s vařenými brambory a doplníme zeleninovou oblohou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára