piatok, 26. augusta 2016

Oříškový dort

Suroviny: 150 g mletých lískových oříšků, 3 vejce, 1 vrchovatá lžička prášku do pečiva, 250 g cukru, 1/2 l šlehačky, 2 ztužovače šlehačky, cukr dle potřeby, strouhaná čokoláda nebo Granko a cca 20 lískových oříšků na zdobení, tuk a strouhanka na dortovou formu
Postup: Žloutky s cukrem utřeme do pěny. Do utřeného základu lehce vmícháme střídavě oříšky s práškem do pečiva a sníh ze 3 bílků. Těsto pomalu vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a pečeme asi 30 minut při 175 °C. Upečený dort necháme úplně vychladnout. Potom uvolníme a vyndáme z formy. Rozřízneme a naplníme mírně oslazenou ušlehanou šlehačkou, do které jsme přidali ztužovač. Šlehačkou potřeme i povrch a strany dortu. Povrch i strany posypeme čokoládou nebo Grankem a ozdobíme oříšky. Necháme vychladit a podáváme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára