sobota, 27. augusta 2016

Polévka s libečkovými noky

Noky – vejce., 3 lžíce hrubé mouky., sůl., špetky prášku do pečiva., 2 lžičky čerstvého nebo sušeného libečku.,
V hrníčku rozšleháme vidličkou vajíčko se špetkou soli a práškem do pečiva, vmícháme mouku a posekaný libeček. Lžičkou tvoříme noky, které zavaříme do vroucí polévky.
Tip – Zmrazte si libečkovou nať, v zimě i na jaře ji určitě oceníte.
Doporučujeme nasušit mladou libečkovou nať, na rozdíl od celeru nebo petržele si i suchá uchová skvěle aroma po celou zimu. Nať sušíme ve svazcích zavěšenou na teplém místě, když se listy začnou mezi prsty drolit, opatrně je otrháme, dosušíme a uložíme v dobře uzavřené nádobě. Stonky vyhodíme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára