piatok, 26. augusta 2016

Metr dort

1 ½ hrnku polohrubé mouky., 1 ¼ hrnku pískového cukru., 6 vajec., 6 PL horké vody., 1 – 2 PL kakaa., ½ balíčku prášku do pečiva., tuk na vymazání a hrubá a hrubá mouka na vysypání dvou forem na biskupský chlebíček., strouhaný kokos nebo čokoláda na ozdobení., případně kakaová poleva
krém: kostka másla., hrnek moučkového cukru., balíček vanilkového cukru., hrnek mléka., balíček pudinku s vanilkovou příchutí
Ve šlehači ušleháme žloutky s cukrem do husté pěny. Postupně přidáváme horkou vodu a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto rozdělíme na poloviny. Do jedné poloviny těsta vmícháme tuhý sníh ušlehaný ze 3 bílků a vlijeme je do tukem vymazané, moukou vysypané formy. Do druhé poloviny těsta vmícháme kakao a tuhá sníh ušlehaný ze 3 bílků a vlijeme je do druhé formy vymazané tukem a vysypané moukou. Upečeme ve vyhřáté troubě dorůžova. Upečené chlebíčky opatrně vyklopíme a necháme vychladnout. Poté je nakrájíme na plátky silné asi cm. Kakaové a světlé plátky piškotu spojíme střídavě krémem. Délka moučníku je asi 80 cm. Metr dort můžeme polít kakaovou polevou nebo potřít zbylým krémem a posypat kokosem či nastrouhanou čokoládou. Po ztuhnutí moučník nakrájíme na šikmé řezy. Plátky jsou dvoubarevné.
Příprava krému: V mléce rozmícháme pudinkový prášek a uvaříme pudink. Za občasného zamíchání jej necháme vychladnout. Poté do něj zašleháme máslo utřené s moučkovým a vanilkovým cukrem.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára