piatok, 26. augusta 2016

Tvarohový dort Miluše

Suroviny: 4 vejce, 200 g cukru krystal, 220 g polohrubé mouky, 100 g másla, strouhanka, 25 g želatiny, 1 pudinkový prášek, 400 ml mléka, 70 g cukru, 1 vanilkový cukr, 250 g měkkého tvarohu, 250 ml smetany ke šlehání, čerstvé ovoce
Postup: Vejce ušleháme s cukrem a horkou vodou do pěny. Pomalu vmícháme mouku a hmotu vlijeme do máslem vymazané a strouhankou vysypané formy a zvolna upečeme. Z pudinkového prášku, mléka, cukru krystal a vanilkového cukru uvaříme pudink, který utřeme s tvarohem a nabobtnalou želatinou. Do studeného krému vmícháme smetanu.
Korpus rozřežeme na tři části, které naplníme krémem a ozdobíme ovocem. Podáváme vychlazené.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára