piatok, 26. augusta 2016

Jahodový dort

½ hrnku pískového cukru., ½ hrnku vody., 2 lžíce želatiny., 2 kelímky smetany ke šlehání., balíček cukrářských piškotů., jahody (300 g)., na ozdobení ½ kelímku smetany ke šlehání., 8 menších jahod
Želatinu rozmícháme ve studené vodě a necháme nabobtnat. Poté ji na mírném ohni za stálého míchání rozpustíme a necháme trochu zchladnout. Želatinu vmícháme do jahod, které jsme rozmixovali s cukrem. Pevně ušlehanou smetanu rozdělíme na tři díly. Jeden díl smetany vmícháme do rozmačkaných nebo rozmixovaných jahod a necháme v chladničce ztuhnout. Když jahody začnou tuhnout, vmícháme do nich druhý díl ušlehané smetany. Zbývající ušlehanou smetanou naplníme cukrářský sáček s hvězdicovitým tvořítkem. Boční část dortové formy položíme na podnos. Po obvodu její vnitřní strany nastříkáme na podnos tenký prstenec ušlehané smetany. Těsně vedle sebe do ní vpichujeme cukrářské piškoty seříznuté na výšku dortové formy. Formu ihned naplníme jahodovým krémem a necháme v chladničce přes noc ztuhnout. Před podáváním boční část formy opatrně odstraníme a dort ozdobíme kopečky ušlehané smetany a jahodami.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára