sobota, 27. augusta 2016

Listový koláč se dvěma nádivkami

Na 8 kousků: balíček zmraženého listového těsta, 750 ml jogurtu s lískovými jádry, 750 g třešní, žloutek, 2 lžíce solamylu, ¼ l třešňové šťávy, 2 lžíce moučkového cukru, 6 plátků bílé želatiny, lísteček máty na zdobení
Listové těsto vyjmeme z obalu a necháme rozmrazit. Pak je na válu rozválíme do obdélníku. Přeneseme na plech vypláchnutý studenou vodou a těsto na několika místech propícháme vidličkou. Necháme 15 minut odpočinout. Povrch těsta potŕeme rozšlehaným žloutkem a pečeme 15 minut v předehřáté troubě. Upečené těsto přkrojíme, jednu půlku rozkrájíme na 8 stejně velkých kousků, druhou po obvodu ovineme pásem z dvakrát přeloženého alobalu. Třešně opláchneme a 8 si jich odložíme, ostatní vypeckujeme a necháme okapat. Ve 2 lžícich třešňové šťávy rozmícháme solamyl, zbylou šťávu s cukrem přivedeme k varu, přilijeme solamyl, krátce povaříme a přidáme třešně. Necháme vychladnout a směsi potřeme polovinu koláčové placky. Želatinu necháme ve studené vodě změknout, vymačkáme ji, rozpustíme a smícháme s jogurtem. Rozehřejeme na vrstvu třešňové směsi a vložíme na 2 hodiny do chladničky. Navrch poklademe kousky rozkrájené placky, pocukrujeme a nakrájíme na řezy. Ozdobíme třešničkami a lístky máty.
Příprava 1 hodina, 1 kousek 390 kcal 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára