sobota, 27. augusta 2016

Králík pečený na hořčici

4 králičí stehna,4 polévkové lžíce ostré dijonské hořčice, 250 g žampiónů, 1 polévkové lžíce olivového oleje, 300 ml bílého suchého vína, 100 ml sladké smetany, sůl, pepř, tymián, lžíce másla, balíček širokých nudlí farfale
Hořčici smícháme s olivovým olejem, solí, pepřem, tymiánem a vše vetřeme do králičích stehen. Po krátkém pečení zalijeme vínem a průběžně poléváme výpekem.Mezitím na pánvi podusíme na másle na plátky nakrájené a žampiony. Po upečení vyjmeme králíka a dáme ho stranou do tepla.Do pekáčku s výpekem přidáme smetanu, podušené žampiony, lžíci dijonské hořčice, vše promícháme, přisolíme a velmi krátce povaříme. Upečeného králíka na talíři polijeme omáčkou z výpeku, smetany a žampionů a podáváme s širokými nudlemi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára