sobota 27. augusta 2016

Palačinky se skořicovou omáčkou a jablky

Suroviny: Těsto: 2 vejce, 400 ml mléka, 20 dag hladké mouky, sůl, cukr, citrónová kůra, olej.
Omáčka: 250 ml smetany, 1/4 másla, skořice, cukr, citrónová šťáva, jablka.
Postup: Těsto: V mléku rozšleháme hladkou mouku a vejce, mírně osolíme a ochutíme citrónovou kůrou. Na pánvičce s malým množstvím oleje pečeme tenké placky.
Omáčka: Jablka nakrájíme na měsíčky, pokapeme citrónovou šťávou, posypeme skořicí a opečeme na másle z obou stran. Znovu zakapeme citrónovou šťávou a posypeme cukrem. Na závěr zalijeme smetanou a necháme zhoustnout. Palačinky plníme omáčkou a podáváme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára