sobota, 27. augusta 2016

Borek – Burek s ovčím sýrem

500 g hladké mouky., 200 g bílého jogurtu., 1 vejce., 1 prášek do pečiva /nemusí být/.,
Všechny ingredience na těsto dáme na vál a důkladně rukama propracujeme.
Nádivka: 2 vejce., 250ml mléka., 100 g másla., 100 ml bílého jogurtu., 250 g ovčího tvarohového sýra /feta/., 1 žloutek na potření., kopr, sekaná petrželová nať.,
Ze základního těsta vyválíme 4 pláty. První plát položíme na vymazaný plech. Ušleháme mléko, vejce, jogurt a rozpuštěné máslo. Polovinou směsi potřeme plát na plechu. Přikryjeme druhým plátem, který namažeme směsí sýra, petržele a kopru. Zakryjeme třetím plátem, na který dáme druhou polovinu první směsi. Přidáme poslední plát, důkladně stiskneme po okrajích a potřeme žloutkem. Ve středně vyhřáté troubě pečeme asi půl hodiny.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára