sobota, 27. augusta 2016

Muska boregi – Burek Amulet

500 g hladké mouky., 200 g bílého jogurtu., 1 vejce., 1 prášek do pečiva /nemusí být/.,
Všechny ingredience na těsto dáme na vál a důkladně rukama propracujeme.
200 g sýra feta., nať zelené petrželky., nať čerstvého kopru., 2 jarní cibulky., 1 vejce., sůl, pepř., olej na smažení.,
Těsto vyválíme a nařežeme na dlouhé obdélníky, viz. obrázek. V misce smícháme nadrobený sýr, na jemno nakrájenou cibulku, petrželku, kopr, sůl, pepř a žloutek. Na užší stranu položíme kousek nádivky a skládáme viz. obrázek. Okraje těsta potřeme rozšlehaným bílkem a konec dobře přitiskneme, aby se borek při smažení neotevřel. Smažíme v rozpáleném oleji do zlatova.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára