piatok, 26. augusta 2016

Dort upečený v chladničce

za 2 hodiny: z tvarohu, ze smetany a z pomerančů
Přísady: 200 g ořechového nugátu
Korpus: ½ lahvičky hořkomandlového aroma, 10 sucharů
Náplň: želatinu 12 plátků, 750 g tvarohu, 150 g cukru, šťáva z pomeranče, šťáva z citronu, 3 likérové sklenky maraschinu, celou vanilku, 5 lžic bílého vína, 3/8 l sladké smetany, 3-4 pomeranče, koktejlové třešně
Dortovou formu vyložíme pergamenovým papírem. Nugát rozpustíme s mandlovým aroma a promísíme s rozdrobeným sucharem, dáme na dno formy a důkladně uhladíme. Želatinu rozpouštíme 5 minut ve studené vodě a pak překapeme přes síto. Tvaroh s cukrem, pomerančovou a citronovou šťávou s likérem a vanilkovou dření dobře promícháme. Potom si ušleháme do tuha sladkou smetanu. Ohřejeme víno, rozpustíme v něm želatinu a smísíme ji s tvarohovým krémem na jednotlivou hmotu. Hmotu opatrně promísíme s ušlehanou tuhou smetanou. Naplníme formu, povrch uhladíme a dort odstavíme na 1-2 hodiny do chladu. Pak dort vyjmeme z formy a povrch ozdobíme pomerančovými řezy a koktejlovými třešněmi nebo višněmi. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára