štvrtok 25. augusta 2016

Mrkvová oříšková bábovka

380 g nahrubo strouhané mrkve, 200 g Hery nebo másla, 180 g cukru, 4 vejce, 400 g polohrubé mouky, 80 g strouhaných lískových oříšků, 1 balíček prášku do pečiva, podle potřeby několik lžic mléka, tuk a strouhanka na formu
Oloupanou mrkev nahrubo nastrouháme. Máslo, cukr, vejce utřeme v míse nebo v robotu do pěny. Mouku smícháme s oříšky a práškem do pečiva a přimícháme k vaječné směsi. Nakonec lehce vmícháme strouhanou mrkev s několika lžícemi mléka. Těstem naplníme vymazanou a vysypanou formu. Pečeme asi 3/4 hodiny při teplotě 180 °C, ke konci pečení snížíme teplotu cca na 160 °C a dopékáme. Po vychladnutí bábovku vyklopíme a pocukrujeme nebo polijeme libovolnou polevou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára