štvrtok 25. augusta 2016

Kyprá mocca roláda

7 lžic hladké mouky, 2 lžíce kakaa, 2 lžičky instantní kávy Tchibo Exclusive, 2 lžičky prášku do pečiva, 3 bílky, 1/2 hrnku pískového cukru, 3 žloutky, 2 lžíce horkého mléka, 1 lžíce pískového cukru, 1 hrnek smetany ke šlehání, 1 lžička instantní kávy Tchibo Exclusive, 1/2 hrnku mandlových lupínků, čokoládové hoblinky na ozdobu
Troubu předehřejeme na 200°C. Plech s vyššími okraji o rozměrech asi 25 x 30 cm vyložíme papírem na pečení. Do mísy prosejeme mouku s kakaem, kávou a kypřícím práškem. Z bílků ušleháme tuhý sníh a za stálého šlehání postupně přidáváme cukr. Šleháme, až je sníh lesklý a tuhý. Žloutky rozšleháme a zlehka je vmícháme do sněhu. Pak střídavě přimícháváme mouku s kakaem, kávou a kypřícím práškem a mléko. Těsto rovnoměrně rozetřeme na připravený plech a povrch uhladíme. Pečeme 8 minut, až okraje zezlátnou. Nachystáme si papír na pečení a posypeme ho cukrem. Na něj překlopíme upečené těsto a necháme 1 minutu zchladit. Pak z něj papír na pečení, na němž se těsto peklo, stáhneme, okraje zarovnáme pilkovým nožem a roládu pomocí papíru opatrně svineme a necháme 5 minut, až vychladne.
Vychlazenou smetanu na šlehání ušleháme s instantní kávou Tchibo Exclusive a vmícháme větší část rozdrcených čokoládových hoblinek a mandlových lupínků. Roládu opatrně rozvineme, potřeme větší částí šlehačky a pomocí papíru opět srolujeme a přeneseme na mísu. Ozdobíme zbylou šlehačkou a čokoládovými hoblinkami a mandlovými lupínky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára