piatok, 26. augusta 2016

Rebarborový dort s citronem

12 kousků: Těsto: 80 g másla, 50 g moučkového cukru, 50 g mletých lískových oříšků, vejce, 200 g mouky
Obloha: 500 g rebarbory, 220 g cukru, šťáva a kůra ze 2 chemicky neošetřených citronů, vanilkový lusk, 2 lžíce solamylu, 2 vejce, žloutek, 200 g zakysané smetany
Kromě toho: rozvírací forma o průměru 28 cm pečící papír, hrách na vytvarování korpusu
Připravíme těsto a ve fólii je uložíme na 30 minut do chladu. Rebarboru oloupeme a nakrájíme nadrobno. Zasypeme 100 g cukru, přidáme lžičku citronové kůry, vanilkový lusk i s vydlabanou dření a 5 minut povaříme, lusk vyjmeme. Solamyl rozpustíme, přilijeme do směsi a necháme přejít varem. Troubu vyhřejeme na 200 stupňů. Formu vyložíme pečícím papírem a pak těstem, navrch položíme také pečící papír, nasypeme hrách, 15 minut pečeme, papír i s hrachem odstraníme a pečeme dalších 15 minut. Dort potřeme rebarboru. Citronovou kůru, cukr, šťávu, vejce, žloutek a smetanu ušleháme a dáme na dort. Pečeme 25 minut.
Příprava 30 minut, chlazení 30 minut, pečení 55 minut, kousek 290 kcal, 5 g bílkovin, 14 g tuků, 35 g sacharidů 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára