piatok, 26. augusta 2016

Ovocné dortíčky

Na 6 kousků potřebujeme – 125 g polohrubé mouky., 6 lžic másla nebo rostlinného tuku., 3 lžíce moučkového cukru., vanilinový cukr., vejce., lžíci mléka., lžíci amaretta., lžičku prášku do pečiva.,
Na náplň – 125 g drobného ovoce (malin a ostružin)., sáček červeného dortového želé (na 250 ml)., 2 lžíce cukru., 250 ml rybízové šťávy., 12 papírových košíčků.,
Tuk ušleháme s oběbma cukry so pěny. Přidáme vejce, mléko, mandlový likér a nakonec prosátou mouku, do které jsme promíchali pečivový prášek. Dva papírové košíčky zasuneme do sebe a vzniklé formičky naplníme do dvou třetin těstem. Vložíme je do předehřáté trouby a upečeme dorůžova. Než košíčky prochladnou, očistíme ovoce. Dortovou polevu smícháme s cukrem a rybízovou šťávou. Podle návodu ji několik minut povaříme. Korpusy rovně seřízneme nebo mírně vydlabeme. Poklademe ovocem a přelijeme vlažnou želírující polevou. Před podáváním dortíčky ozdobíme šlehačku nebo mátou.
Doba přípravy asi 45 minut, kousek 1130 kJ / 270 kcal. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára